Mentorit

Antero Kautto

Olen 32-vuotias IT-alan osaaja Turusta ja olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2006. Yritykseni on ATK-palvelu Gigabitti, joka tuottaa IT-palveluita kotitalouksille ja pk-yrityksille. Mentorina voin tarjota vinkkejä yhden hengen yrityksen kiemuroiden selvittelyssö usean voden kokemuksella.

Coltrane Hassinen

Coltrane Hassinen

Olen Coltrane Hassinen, 47-vuotias yrittäjä Kirkkonummelta. Olen perustanut vuonna 2010 oman yhden naisen markkinointiyrityksen Tmi Coltrane – Puhtia markkinointiin. Ennen omaa yritystäni työskentelin markkinointitehtävissä mm. Orionilla ja Vaisalassa.

 Yritystoimintani missio on auttaa pienyrittäjiä alkuun yritystoiminnassa ja sisään yritysmaailmaan. Tarjoan työkaluja, joiden avulla uransa alussa oleva yrittäjä saa myymänsä tuotteet tai palvelut oikean kohderyhmän tietoon.

 Mentorina olen kannustava rinnallakulkija, jolla on omakohtaista kokemusta pienillä resursseilla ja vaihtelevalla toimintakyvyllä toimimisesta. Ymmärrän kokonaisvaltaisesti yrityksen markkinointiprosessin ja voin verkostojeni avulla suositella myös eri alojen asiantuntijoiden palveluja.

Hanna Hiltunen

Hanna Hiltunen

Olen Hanna Hiltunen, nelikymppinen ravintoterapia-yrittäjä Tuusulasta. Sairastan synnynnäistä lihassairautta, ja olen kahden lapsen äiti. Muutamia vuosia sitten funktionaalisesta ravintoterapiasta itse saamani apu johdatteli minut vaihtamaan alaa hyvinvoinnin pariin.

Pidän ravintoterapiavastaanottoa Järvenpäässä sekä Skypen avulla. Lisäksi kierrän luennoimassa potilas- ja vammaisjärjestöjen tapahtumissa ja kursseilla ravinnon merkityksestä päivittäiseen hyvinvointiin. Funktionaalisten laboratoriotestien ihmeellinen maailma on vienyt minua mukanaan viime aikoina.

Aiemmalta koulutukseltani olen bio- ja elintarviketekniikan insinööri (AMK), ja olin pitkään töissä elintarvikevalvonnan viranomaistehtävissä. Sivutoimisesti olen pyörittänyt osakeyhtiömuotoista verkkokauppaa kymmenisen vuotta.

Mentoroinnissa pyrin tuomaan esiin arvojani, joita ovat yrittäjän henkilökohtainen hyvinvointi ja jaksamisen tukeminen. Olen myös kiinnostunut osatyökykyisten ja vammaisten yrittäjien yhteiskunnallisesta asemasta tukijärjestelmineen.

Siitä on suuri apu yrittäjyyden alkutaipaleella, jos voi hiihtää osan matkaa valmiilla ladulla. Jokaista pyörää ei tarvitse itse keksiä uudestaan.

Juha Hentula

Pitkänlinjan yrittäjä, jolla myynnin- ja markkinoinnin koulutus, toimin erilaisissa verkostoissa mm. Suomen Yrittäjissä.

Jukka palokangas

Olen yrittäjä ja omistaja Kuntoutuspalvelu Paju -nimisessä yrityksessä ja vuodesta 2010 saakka olemme auttaneet vammaisia elämään mieluisaa ja omannäköistä arkea henkilökohtaisen avun kautta.

Pajun lisäksi olen ollut perustajaosakkaana kahdessa muussa yrityksessä ja auttanut kahden muun yrityksen perustamisessa. Koulutukseltani olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja ja sen lisäksi olen hankkinut tutkinnot neuropsykiatrisesta valmentamisesta, yrittäjyydestä ja yritysjohtamisesta.

Minulla on myös AVEKKI-kouluttajan pätevyys (AVEKKI on aggressiivisen asiakkaan/tilanteen kohtaamisen menetelmä). Kaikessa tekemisessä painotan erityisesti ihmiskohtaamisen merkitystä. Yrittäjyydessä kaikki lähtee palvelemisesta ja onnistunut palvelu taas tarpeen ymmärtämisestä.

Tomi Kivikko:

Olen Tomi Kivikko, 32-vuotias turkulainen, monialayrittäjä ja taloushallinnon osaaja. Näkemystä yrittämisestä minulla on omien kokemusten ja numeroiden valossa.

Tuomo Burman

Olen Tuomo Burman Kuopiolainen näkövammainen ict-alan yrittäjä. Yritykseni on Kuopion Softop Oy. Minulla on yrittäjäkokemusta vuodesta 1999 lähtien. Voin mentorina auttaa toisia yrittäjiä, jotta heidän yrittäjäpolkunsa olisi helpompi kulkea.

Tuomas Saloma 

Nimeni on Tuomas Saloma Eurajoelta.  Yritykseni, TS-Grafi, on graafisen alan yritys.http://ts-grafi.fi/ Yrityksen toimipaikka on Eurajoella. Olen toiminut yksityisyrittäjänä vuodesta 2007.  Myyn suunnittelu- ja painopalvelua. Suunnittelen ja toteutan asiakkaiden toiveiden mukaan kutsu-, onnittelu-, kiitos-, posti- ja käyntikortit.  Tuotevalikoimaani kuuluvat myös juhlaohjelmat, julisteet, kalenterit, esitteet, flyerit, lomakkeet, tarrat, kirjekuoret, erilaiset vihkot, lehdet, kirjat ja niiden taitto eli ulkoasun toteuttaminen. https://www.facebook.com/tsgrafi

 Millaisissa asioissa tai haasteissa voit mielestäsi olla hyödyksi Mentorina?

·      Lähtökuoppien kaivamisessa.

·      Ehdoton vaade on: Rehellisyys kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa!

·      Riittävästi aikaa asioille – turha hätiköinti kielletty.

·      Kaiken A & O: Hallinnolliset asiat järjestyksessä.

 Olen Rohkaisijana ja kannustajana.

Motto: Vaikeudet ovat sitä varten, että ne voitetaan!

Tero Kokko

Millaisena näet mentorin roolin?
Mentori ei ole opettaja eikä konsultti. Pikemmin mentori on kuuntelija ja ajatusten esittäjä omien kokemustensa pohjalta.

Millaisissa asioissa tai haasteissa voit mielestäsi olla hyödyksi mentorina?
Tämä on aina tapauskohtaista. Toisaalta koen voivani olla hyödyksi lähes missä tahansa asiassa, sillä voin käyttää taustalla omia verkostojani.

Mitä haet itsellesi mentoritoiminnasta?
Ei ole suuria tavoitteita. Katson, mitä tämä tuo tullessaan. Ainakin tämä on mielenkiintoista. Vaikka mentorin rooli on olla apuna ja tukena, toiminta on kuitenkin aina kaksisuuntaista.

Mitä voit antaa / tarjota yrittäjille?
Lähes 30 vuoden kokemuksen ja pitkäjänteisen työskentelyn yrittäjänä.

Kokemuksesi Yrittäjänä toimimisesta?
Pari kertaa yrittäjäurani aikana olen ollut apuna yrityksen perustamisessa. Yritykseni toimii eri yhdistysten ja yritysten it-tukena. Tässä olen nähnyt yritysten kasvua ja erilaisia johtamistapoja. Samoin olen nähnyt yritysten ja yhdistysten erilaisia it-järjestelmiä. Yritystä-hankkeen mentori -koulutuksen kävin vuonna 2016. 

Miten uskot selviäväsi tilanteesta, kun yrittäjä tarvitsee ainoastaan
henkistä tukea tai vertaistukea ja/tai on kriisissä?
Tämä on tapauskohtaista. Tärkeintä on motivaatio yrittäjänä toimimiseen. Vertaistukea tulee aina antaa, mutta säilyttäen omat rajat ja tarvittaessa suositella ammattiapua.

Miten paljon aikaa voit mentoritoimintaan käyttää?
Tapauskohtaista, mutta voin antaa aikaa.

Outi Kainunkangas

Olen Outi Kainunkangas Hämeenlinnasta ja olen toiminut yrittäjänä Fysio ilona Oy:ssä vuodesta 2008. Toimin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ratkaisukeskeisenä terapeuttina, työnohjaajana ja fysioterapeuttina. Ohjaan myös erilaisia hyvinvointikursseja ja retriittejä  luontoyhteysteemalla.
Mentorina voin tukea aloittelevaa yrittäjää sekä yrityksen että yrittäjän omien, ehkä piilevienkin, vahvuuksien ja voimavarojen näkyväksi tuomisella. Osaan auttaa yrittäjää haasteiden ja ongelmien tavoitteiksi muuttamisessa ja toimintasuunnitelmien luomisessa. Uskoisin että, erityisesti palvelukonseptien hiominen ja toiminnan kehittäminen sekä yrittäjän omaa jaksamista tukevat työkalut ovat minulla hanskassa ja mentorina minulla on näissä paljon annettavaa. Voit tutustua minuun tarkemmin osoitteessa www.silmuja.fi tai ottamalla yhteyttä outi.kainunkangas@fysioilona.fi