Koulutus: Yrittäjänaiset äänessä

Hanke järjestää iltapäiväkoulutuksen aiheista "Mistä aloittaa yrityksen markkinointi" ja "Ajankohtaista vammaisasioista" torstaina 1.3 klo 12-14 Invalidiliiton toimitalossa osoitteessa Mannerheimintie 107 00280 Helsinki. Kouluttajina toimivat kokeneet vammaisyrittäjät Coltrane Hassinen ("Mistä aloittaa yrityksen markkinointi") ja Maija Aatelo ("Ajankohtaista vammaisasioista"). Tilaisuuteen voi osallistua tulemalla paikan päälle tai seuraamalla koulutusta skypen välityksellä. 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Mahdolliset matka- ja majoituskustannukset tulee jokaisen hoitaa ja maksaa itse. Tilaisuuteen ei ole järjestetty yleisavustusta, otathan siis oman avustajan, jos tarvitset avustusta. Tulkkaus on myös järejstettävä itse.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Jenni Kuusela, puh. 0447650604 tai jenni.kuusela@invalidiliitto.fi 

Ilmoittautumiset ensisijaisesti linkin kautta: http://bit.ly/yrittajanaisetaanessa 


Yrittäjien hyvinvointi-ilta

Tervetuloa osallistumaan Yritystä!-hankkeen järjestämään hyvinvointi-iltaan Invalidiliittoon (os. Mannerheimintie 107, Helsinki) tiistaina 13.3.2018 klo 17–21. Hyvinvointi on illan teemana, joten ohjelmassa on ravintoterapeutti Hanna Hiltusen ”Voimavaroja ravinnosta” – luento ja koulutetun hierojan Tuija Räisäsen näytehierontoja. Tervetulleita ovat niin yrittäjät kuin yrittäjyyttä suunnittelevat. 

Tarjolla on pientä teemaan sopivaa syötävää ja juotavaa. Illan aikana on mahdollisuus myös saunoa Invalidiliiton esteettömässä saunassa. Huom! Mikäli haluat saunoa, otathan oman pyyhkeen ja tarvittavat pesuaineet mukaan. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Jenni Kuusela, puh. 0447650604 tai jenni.kuusela@invalidiliitto.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 9.3. Ilmoittautuessasi mainitsethan mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot (myös avustajan). 


Mentorikoulutus

Hanke järjestää yrittäjille suunnatun mentorikoulutuksen 15.-16.3.2018 (to-pe) Scandic Julia - hotellissa Turussa, os. Eerikinkatu 4. Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, jotka haluavat sitoutua toimimaan mentorina uusille yrittäjille. Mentoreiden apua voivat hyödyntää myös olemassa olevat yrittäjät yritystoiminnan eri vaiheissa. Mentori on kokemusasiantuntija, sparraaja, jolla on paljon hiljaista tietoa yrittäjyydestä ja käytännön kokemuksia yrityksen pyörittämisestä. Koulutuksen vetäjänä toimii Coutsi Esko Valkeala ja koulutus rakentuu luento-osuuksista, käytännön harjoituksista sekä ryhmätyöskentelystä. 

 Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen: Markus Saari, puh. 0447143677 tai markus.saari@invalidiliitto.fi


Starttipaja kiertue hankepaikkakunnilla

Hanke järjestää hankepaikkakunnilla starttipaja – kiertueen keväällä maalis-huhtikuun aikana. Starttipajat on tarkoitettu eri tavoin liikunta- ja aistivammaisille sekä pitkäaikaissairaille henkilöille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista tai heillä on yritysidea, jota he haluavat työstää eteenpäin. Tervetulleita mukaan ovat myös jo toimivat yrittäjät, jotka kaipaavat uutta suuntaa yrityksellensä. Starttipajoja vetävät hanketyöntekijät.

Starttipajojen aikataulu:

Ilmoittaudu mukaan starttipajaan linkin kautta: http://bit.ly/2BLc2rx Ilmoittautuneille lähetetään päivien ohjelma ja muuta tarvittavaa infoa. 

Lisätietoja starttipajoista saat kunkin paikkakunnan hankekoordinaattorilta. Yhteystiedot löytyvät "yhteystiedot" - välilehdeltä.


Yhdenvertaisena työelämässä! - seminaari- ja messutapahtuma

Yritystä!-hankkeen vuoden päätapahtumana on yhteistyössä toteutettava "Yhdenvertaisena työelämässä" - tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksen kokoustamossa maanantaina 28.5.2018 klo 10-16. Seminaarin avaa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Messuilla esittäytyy eri tavoin itsensä työllistäviä vammaisia tai osatyökykyisiä henkilöitä sekä yrityksiä, jotka ovat esimerkillisesti huomioineet yhdenvertaisuuden omissa rekrytoinneissaan. Lisätietoja tapahtumasta: https://www.invalidiliitto.fi/ajankohtaista/yhdenvertaisena-tyoelamassa-seminaari-ja-messutapahtuma 

Lisätietoja: Sinikka Winqvist, puh. 0447650633 tai sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi 


Yrittäjien miniloma

Hae mukaan vammaisille yrittäjille suunnatulle MTLH:n (Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry) ja Invalidiliitto ry:n yhteistyössä toteuttamalle minilomalle. Loma järjestetään kaksijaksoisena, 1.jakso 1.-4.6.2018 (pe-ma) ja 2.jakso 9.-11.11.2018 (pe-su) ja lomapaikkana on Sport & Spa Hotel Vesileppis. Hae mukaan lomalle linkin kautta: http://www.mtlh.fi/fi/Minilomat%202018/. Viimeinen hakupäivä on 1.3.2018. 

Lisätietoja: Jenni Kuusela, puh. 0447650604 tai jenni.kuusela@invalidiliitto.fi 


Yritystä!-seminaarin materiaalit

Yritystä!-seminaari järjestettiin 17.5.2017 Valkeassa talossa Kuurojen Liitossa. Aamupäivän osiot on nauhoitettu ja ne löytyvät materiaaleineen hankkeen Youtube-kanavalta "Yritystä! Projekti" -nimellä. Sivuilta löytyy "Yritystä!-seminaari 17.5.2017, alkuosa" - videosta aamupäivän tervetulo-toivotukset, yrittäjien esittely ja TEMin erityisasiantuntija Patrik Töttermanin esitys "yrittäjien selvitystyön tuloksia ja jatkosuunnitelmia". Lisäksi toinen video, jossa on kokonaisuudessaan paneelikeskustelu "Yritystä!-seminaari 17.5.2017 paneelikeskustelu", joka käsittelee vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä. Videot ovat vapaasti katsottavissa.

Linkki materiaaleihin: https://www.youtube.com/channel/UCvlp0uWvgp03--f95p54c4w/videos